Beskrivelse
Fyns chokolade drives passioneret af Stefan der begyndte sin rejse ind i smagenes verden i 2000 – først som udlært tjener på Hotel Hesselet, senere uddannet kok fra Hotel Færgegården i Faaborg.
For Stefan er bæredygtighed og økologi vigtigt. Derfor tog han kampen op, og efter en lang proces blev Fyns Chokolade i september 2021 med stolthed certificeret som økologisk chokoladeproducent.
Første gang Stefan smagte sin egen hjemmelavede chokolade, stod det klart. Dét kunne noget særligt! Og det skulle deles med andre! Siden har han eksperimenteret med forskellige chokoladebønner og fundet sin version af den perfekte chokolade. Og meget mere er på vej
Fyns Chokolade er håndlavet “fra bønne til bar”. Det betyder, at Stefan har kontrol over hele processen fra den rå kakaobønne til den færdige chokolade, du spiser. Ved at købe Fyns Chokolade sikrer du samtidig Fairtrade bag produktet.
Bønnerne kommer fra Maya Mountain i den mellem-amerikanske stat Belize samt fra Den Dominikanske Republik. Bønnerne fra Belize giver en rigtig lækker og frugtig smag til chokoladen, mens bønnerne fra Den Dominikanske republik er nogle af de lækreste og mest aromatiske bønner man kan bruge til chokolade.
Afstand fra Staldkatessen i Dyreborg til Fyns Chokolade i Faaborg er 18,6 km